Avsnitt 13: Mikaela Smedinga om hur stickning bidrar till en mer hållbar värld

Mikaela Smedinga från Jakobstad är personen som introducerade stickläger i Svenskfinland. Hon lärde sig sticka som 5-åring av sin handarbetande mormor. När stickningskulturen blev viral, alltså då de som har stickning som sin stora passion började blogga och chatta på internet om det för ett tio-tal år sedan, kom Mikaela i kontakt med andra likasinnade i Sverige. Det var så hon fick höra om sticklägerskonceptet. Efter att ha deltagit i ett läger i norra Sverige, bestämde sig Mikaela för att ordna liknande läger i Finland. I vårt samtal pratar vi om stickläger som den moderna tidens syjuntor men också om hur sticktraditionen utvecklats under de senaste åren och hur Mikaela ser på stickningen som något som kan stötta en omställning till ett mer hållbart förhållande till kläder i samhället idag.

Editering: Tommi Ranta.

Podden finns tillgänglig på förljande kanaler:
– Soundcloud
-Google Podcast
Spotify
-Radio Public
Breaker
– Anchor

2 thoughts on “Avsnitt 13: Mikaela Smedinga om hur stickning bidrar till en mer hållbar värld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s