Poddavsnitt 8: Alicia Trezise-Segervall om att starta ett litet ullspinneri

Alicia Trezise-Segervall är ursprungligen från Sydney i Australien men kärleken förde henne till Vasa och därifrån till den lilla byn Koskö i Korsholm. Tidigare jobbade Alicia med international business på stora globala företag men idag är det det ultra lokala som ä drivkraften i hennes verksamhet. I Koskös gamla nerlagda skola har hon nämligen öppnat ett ullspinneri med maskiner som såldes på den lokala andrahands marknaden Findit. I vårt samtal talar vi inte bara om hennes resa in i den lokala ullens underbara värld, utan också om de hinder som finns för att garn- och beklädnadsbranschen ska bli mer hållbar i Finland. Samtalet är på engelska.

Editering: Tommi Ranta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s