Poddavsnitt 4: Paula och Eeva-Stiina på Lönnemo och om livet mellan två världar

Paula och Eeva-Stiina har hittat sitt hem på Lönnemo en bit utanför Salo på en naturskön plats. De ser sig inte själva som några som plötsligt fått för sig att ‘ställa om’, eftersom deras livsfilosofi alltid genomsyrats av hänsyn till naturen och omvärlden. Lönnemo består av en röd liten stockstuga från 1920-talet, med lite odlingsmark och en välskött björkskog som ger dem mer ved än vad de behöver för att värma sitt hus. Gården har de under åren utvecklat så att de kan njuta av livet utan den stress som det vanliga arbetslivet medför. Istället satsar de på att vara så självförsörjande som möjligt och sätta sin tid på samhällsengagemang, bland annat inom degrowth-rörelsen i Finland. Under vårt samtal pratar vi bland annat om rikedomarna som den här sortens liv gett dem och hur det känns att leva ett liv utanför en värld där det mesta handlar om tillväxt och konsumtion.

Paula och Eeva-Stiina har själva grundat TasausKohtausPaja i Salo, och den fungerar som en viktig länk i Degrowth-nätverket i Finland. Mer information om det finns att hitta på: www.tasauskohtuuspaja.net.


One thought on “Poddavsnitt 4: Paula och Eeva-Stiina på Lönnemo och om livet mellan två världar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s